SÜT PROTEİNİ KONSANTRESİ (%85)

  • SÜT PROTEİNİ KONSANTRESİ (%85)

SÜT PROTEİNİ KONSANTRESİ (%85)

Süt protein konsantresi (SPC), sütten elde edilen bir protein kaynağıdır. Bu ürün, sütün yüksek miktarda protein içeriğine sahip olan bölümlerinin filtrasyon yoluyla ayrılması sonucunda elde edilir. Süt protein konsantresi genellikle, düşük yağ veya yağsız olarak elde edilir. Beyaz renkli toz formundadır. Kıvam arttırmak, su bağlamak, tat ve renk geliştirmek, esmerleşmeyi arttırmak, yağ-protein oranını standardize etmek, çözünürlük sağlamak ve ağız hissini iyileştirmek amacıyla gıdalarda kullanılır. Özellikle karamel ve şekerlemelerde, süt ürünlerinde, kahve kremalarında ve et ürünlerinde tercih edilir. Eritme peynirlerinin üretiminde kazein kaynağı olarak ilave edilir.