YAĞSIZ SOYA UNU (%52)

  • YAĞSIZ SOYA UNU (%52)

YAĞSIZ SOYA UNU (%52)

Soya fasulyesinin kavrulup, öğütülmesiyle elde edilen soya unu, yüksek nitelikli protein açısından zengin olmakla birlikte demir, kalsiyum ve B vitaminleri kaynağıdır. Krem/sarımsı renkli toz formdadır. Besin değerlerinin arttırılması, su tutma yeteneğinin ve kalitenin iyileştirilmesi için gıdalara eklenir. Buğday unu ile birlikte kullanıldığında glutenle reaksiyona girerek hamur yapısının güçlendirilmesini sağlar. Yağ emülsiyonunu kolaylaştırarak ısıl işlem sonucu ortaya çıkan küçülme ve ağırlık kaybı sorununu azaltır. Ekmek üretiminde, unlu mamullerde ve işlenmiş et ürünlerinde kullanılır.