TRANSGLUTAMİNAZ ENZİMİ (TG)

  • TRANSGLUTAMİNAZ ENZİMİ (TG)

TRANSGLUTAMİNAZ ENZİMİ (TG)

Transglutaminaz, peptitleri katalizleyerek proteinleri modifiye eden enzimdir. Krem renkli, kendine has kokulu, toz formdadır. Yüksek oranda protein içeren et gibi gıdaların özelliklerini önemli derecede geliştirir. Etkili bir protein yapıştırıcısıdır, yapının ve tekstürün geliştirilmesine yardımcı olur. Buz kristallerinin büyümesini engeller ve daha iyi stabilizasyon sağlar. Protein modifikasyonu yaparak besin değerlerinin arttırılmasında rol oynar. Ekmek, makarna, pasta, kek, bisküvi gibi tahıl ürünlerinde; peynir, yoğurt, dondurma gibi süt ürünlerinde ve işlenmiş et ürünlerinde kullanımı mevcuttur.