SODYUM KAZEİNAT

  • SODYUM KAZEİNAT

SODYUM KAZEİNAT

Sodyum kazeinat, sütte doğal olarak bulunan bir protein olan kazeinin sodyum tuzudur. Beyaz renkli toz formundadır. Sütte bulunan kazein, sodyumla etkileşime girerek pıhtılaşmayı sağlar, süt ürünlerinin tekstürünü ve kıvamını düzenlemeye yardımcı olur. Bazı besin takviyeleri, özellikle protein içeriğini artırmak amacıyla sodyum kazeinat içerir, hazır gıda ürünlerinde stabilizatör ve emülgatör olarak kullanılır. Raf ömrünü uzatmaya ve kaliteyi arttırmaya yardımcı olur. Süt bazlı içeceklerin, dondurmaların, peynirlerin, kahve kremalarının, tahıl barların, unlu mamullerin, şekerleme ve çikolataların üretiminde uygulama alanına sahiptir.